Volwassenenfonds Sport & Cultuur 65+

Sport en cultuur voor een gezond en gelukkig leven! 

Sporten en/of deelnemen aan een culturele activiteit heeft een positief effect op mensen. Zo is bewezen dat regelmatig bewegen zorgt voor een goede conditie, verminderde kans op ziekten, een sterk sociaal netwerk én groeiend zelfvertrouwen. Supergezond dus! 

Te weinig geld? 

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur (VF) vindt dat alle Nederlanders recht hebben op sporten en creatief bezig zijn. Helaas is deelnemen voor mensen met weinig inkomen niet vanzelfsprekend. Maar liefst 1.000.000 mensen in Nederland leeft rond het bestaansminimum en kan dit niet betalen.  

Is er geen geld voor sport of een culturele hobby? Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en/of materialen voor jouw activiteit. Klik hier voor de spelregels.

Meedoen 

Een aanvraag bij het Volwassenenfonds wordt gedaan door een intermediair. In de gemeente Schagen zijn dat de Vrijwillig Onafhankelijke Adviseurs (VOA) van Wonen plus Welzijn en de consulenten van de wijkteams van de gemeente. 

Hoe werkt het? 

  1. Stap 1 - Ga op zoek naar een intermediair van het Volwassenenfonds. Neem hiervoor contact op met [email protected] of bel met 06 51 29 98 58 (dinsdag- en donderdagochtend 9.00-12.30 uur).
  2. Stap 2 - Maak een afspraak met de intermediair, ontdek of je in aanmerking komt voor support vanuit het fonds en zo ja: bespreek aan welke activiteit je graag wilt meedoen. 
  3. Stap 3 - De intermediair doet vervolgens een aanvraag bij het Volwassenenfonds. 
  4. Stap 4 - Na ongeveer drie weken hoor je of de aanvraag is goedgekeurd. 
  5. Stap 5 – Gelukt? Meld je nu aan bij ons voor een lidmaatschap.
  6. Stap 6 - Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en/of materiaalkosten direct aan de sportclub of andere aanbieder.  

Tip! Print de Deelnemerskaart, vul hem in en neem hem mee naar je afspraak met de intermediair. Zo kan de aanvraag extra snel gedaan worden. 

Vragen? Op de website www.volwassenenfonds.nl vind je meer informatie.