Informatieboekje

 

Inleiding

 

Welkom bij Tennisclub ‘t Oghe. We hopen dat je met en bij ons vele gezellige en sportieve uren op en naast de tennisbaan zult doorbrengen.

Door middel van dit boekje, willen we je graag wegwijs maken binnen onze vereniging, zodat jij je zo snel mogelijk thuis voelt. Mochten er nog vragen overblijven, bel dan gerust met één van de bestuursleden. Wij wensen je heel veel tennisplezier!

 

Historie

 

Onze vereniging is door enkele zeer enthousiaste tennissers opgericht in 1975. De start was in 1976 op slechts twee hardcourt banen en met een houten keetje als kantine.

Twee jaar later werd ons park uitgebreid met 2 banen en 2 oefenkooien. In 1981 werd ons huidige clubgebouw “‘t Oghje Toe” gerealiseerd. In maart 1992 is onze club geprivatiseerd en werd over de hardcourt banen het huidige kunstgras aangelegd en werden alle banen voorzien van baanverlichting. Resultaat hiervan is een mooi park met tennisbanen waar we nu het hele jaar door op kunnen tennissen.

 

Het bestuur

 

Het dagelijkse bestuur van onze vereniging bestaat uit 3 bestuursleden; de voorzitter, secretaris, en penningmeester. Het algemeen bestuur wordt gevormd door de bovenstaande bestuursleden aangevuld met de voorzitters Technische (evenementen) Commissie, Jeugdcommissie en Park/ kantinebeheer. Het bestuur komt elke maand bijeen. Zijn er zaken waarvan je denkt dat die de aandacht van het bestuur verdienen, aarzel niet en neem contact op met één van de bestuursleden. Achterin dit boekje vind je de namen en telefoonnummers van alle bestuursleden. De Algemene Ledenvergadering tot slot, wordt tenminste één maal per jaar gehouden.

 

Technische (evenementen) Commissie (TC)

 

De Technische Commissie (TC) is de commissie die zich bezighoudt met het organiseren van de evenementen en toernooien voor de senioren. Hieronder vallen de competities, open toernooien en de eendaagse en meerdaagse interne evenementen.

 

Jeugdcommissie (JC)

 

De Jeugdcommissie (JC) is de commissie die zich bezighoudt met het organiseren van de evenementen en toernooien voor de jeugdleden. Hieronder vallen de competitie, open toernooi en de eendaagse en meerdaagse interne evenementen.

 

Competitie / Open toernooien / Interne evenementen

 

De competities in het voorjaar en in de winter, worden geregeld door onze competitieleider. Bij deze competities spelen teams van onze vereniging tegen teams van een andere vereniging. Vooraf worden alle leden geïnformeerd wanneer zij zich hiervoor kunnen opgeven.

 

Onze vereniging organiseert 3 zgn. “Open toernooien”. Dit houdt in dat zowel eigen leden als leden van andere verenigingen zich kunnen inschrijven voor deze toernooien.

Onze  3 “Open toernooien” zijn: - 25$ toernooi (senioren)
  - ’t Oghe Toe Dubbeltoernooi (senioren)
  - ’t Oghappeltje (jeugd)

 

Bij deze toernooien word je op speelsterkte ingedeeld en gaat het wat meer om de prestatie. Dit in tegenstelling tot de onderstaande interne evenementen. Via de mail ontvang je informatie wanneer en hoe je kunt opgeven voor deze toernooien.    

Door het jaar heen worden er diverse eendaagse en meerdaagse interne evenementen georganiseerd. Al deze evenementen zijn gezelligheidsevenementen waar de prestatie niet voorop staat. Alle leden kunnen hier aan meedoen. Jaarlijks wordt er een evenementenagenda voor het komende seizoen gemaakt. Deze agenda wordt via de mail en op onze website gepubliceerd. Via de mail ontvang je informatie wanneer en hoe je kunt opgeven voor deze evenementen.

 

Tennislessen

 

Eigenlijk zou iedereen die voor het eerst een tennisracket vastpakt en wil gaan tennissen eerst lessen moeten nemen. Als is het alleen maar om blessures te voorkomen of een verkeerde techniek aan te leren. Maar ook voor de “gevorderde” tennisser blijft het leuk en leerzaam om tennisles te nemen. Het nemen van tennislessen is bij ons mogelijk. Informatie over de tennislessen vind je op onze website.

Ook kun je contact opnemen met onze tennisleraar Joeri v. Gellekom. Achterin dit informatieboekje vind je zijn gegevens.

 

Park - en kantinebeheer

 

Het park- en kantinebeheer houdt zich bezig met het onderhoud van het park en het reilen en zeilen van de kantine (o.a. inkoop, bardienstplanning, sleuteladres, kantinegeld en schoonmaak)

Onze kantine is niet verpacht, wat inhoudt dat de kantine “gerund” wordt door onze eigen leden. Dit heeft tot gevolg dat alle seniorleden bardienst dienen te draaien (ca. 12 uur per seizoen), m.u.v. de introductieleden. 

De mogelijkheid bestaat om in plaats van de kantinediensten, schoonmaakdiensten te draaien. Je kan je ook opgeven voor de onderhoudsploeg, deze verzorgt het onderhoud van het park en de kantine. Voor deze alternatieven hebben we echter maar een beperkt aantal leden nodig. 

Aan het begin van het seizoen (febr./maart) heb je de mogelijkheid om bepaalde voorkeuren op te geven. Hierover ontvang je een mail.

 

Gedurende het hele jaar is de kantine alleen geopend tijdens evenementen.

 

Communicatie

 

Via e-mail, whattsApp en website word je op de hoogte gehouden over allerlei zaken die betrekking hebben op onze vereniging. Het is dus belangrijk dat onze ledenadministratie het juiste e-mailadres van jou heeft. Mocht jouw e-mail adres wijzigen, geef dit dan graag even door aan onze ledenadministratie.  

 

Wanneer is het park open, wanneer kan ik tennissen?

 

In principe is het park altijd open en zijn de banen het hele jaar door vrij bespeelbaar. Behalve wanneer er een evenement georganiseerd wordt, kan er niet vrij getennist worden. De data van deze evenementen staan in de evenementenagenda die elk jaar gemaakt wordt en op onze website te vinden is.

 

Gebruik van de kunstgrasbanen

 

Onze vereniging heeft kunstgrasbanen. Dit heeft als grote voordeel dat je vrijwel altijd en het hele jaar door kunt tennissen. Na het spelen dien je de baan met de sleepmat, die op elke baan aanwezig is, te vegen. Hierdoor wordt het zand weer gelijkmatig over de kunstgrasbaan verdeeld. Bij vorst kunnen de banen gewoon bespeeld worden. Bij sneeuw op de baan is dit helaas niet mogelijk!

 

Baanverlichting

 

De baanverlichting mag tot uiterlijk 22.45 uur aanblijven. Dit i.v.m. het voorkomen van overlast voor de omwonenden. Ieder lid heeft toegang tot de gang en de toiletten in het clubgebouw via een sleutelkastje bij de voordeur. In de gang bevindt zich direct links bij binnenkomst ook de bediening voor de lichtinstallatie zodat je ‘s avonds zelf de lichten aan en uit kunt doen. Als je een baan hebt gereserveerd ontvang je een bevestiging met daarin de toegangscode voor het sleutelkluisje.

 

Tenniskleding

 

Als je gaat tennissen dien je tennisschoenen (zonder zwarte zolen) en tenniskleding te dragen.

 

Lidmaatschap

 

Om lid te worden, dien je een inschrijfformulier in te vullen. Dit formulier (met contributiebedragen) kun je vinden op onze website. Ook kun je een mail sturen naar onze ledenadministratie met verzoek om informatie. Het mailadres is [email protected]

Het lidmaatschap wordt elk jaar stilzwijgend verlengd. Het opzeggen van het lidmaatschap dien je schriftelijk vóór 1 december door te geven aan de ledenadministratie.

Binnen onze vereniging kennen we diverse lidmaatschappen.

* Seniorlidmaatschap (vanaf 18 jaar)

* Jeugdlidmaatschap (t/m 17 jaar)

* Introductielidmaatschap voor senioren.

  (Doel van dit lidmaatschap is om nieuwe leden kennis te laten maken met tennis en onze vereniging.

  Verschil met het seniorlidmaatschap is dat je geen kantinedienst hoeft te draaien. Het introductie-

  lidmaatschap geldt voor max. 1 jaar.)

* Zomercompetitielid

   (Bij dit lidmaatschap ben je lid van 15 maart t/m 15 juni om specifiek mee te kunnen doen aan alleen

    de zomercompetitie) 

* Winterlid

   (Bij dit lidmaatschap ben je lid van 1 oktober t/m 31 maart en moet je lid zijn bij een andere aangesloten KNLTB vereniging.) 

* Zomerlid

  (Bij dit lidmaatschap ben je lid van 1 juni t/m 1 oktober)

 

Lidmaatschappas

 

Je ontvangt geen lidmaatschappas meer. Het pasje is nu terug te vinden in de KNLTB Club App. Op deze pas staat je lidnummer. Dit pasje heb je nodig voor het spelen van de “Open toernooien” en  voor het spelen van competitie.

 

Statuten en Huishoudelijk reglement

 

Indien je dit wenst, kan je bij het secretariaat een exemplaar van de Statuten en het Huishoudelijk

Reglement opvragen.

 

Algemene informatie

 

Tel.nummer kantine: 0224-581433
E-mail adres: [email protected]
Website: www.oghe.nl
Declaratieformulier: Klik hier om het online declaratie- en betalingsformulier in te vullen.
   

 

Voorzitter Erik van Vliet 06-25051971 [email protected]
Penningmeester Dennis Ros 06-12836125 [email protected]
Secretariaat  Janine Stramrood 0224-581392 [email protected]
Sponsorcommissie Peter Ros 06-53403901 [email protected]
Jeugd Commissie Janneke Vink 06-51548831 [email protected]
Kantine- en Parkbeheer Jan Schagen 0224-582001  
Ledenadministratie Henk van Houten   [email protected]
Competitieleider Annemarie Ros 06-20685770 [email protected]
Tennisleraar Joeri van Gellekom 06-22483892 [email protected]